17/10: BOEKVOORSTELLING ‘EZELSOREN’ ism VC Geuzenhuis en SKEPP

‘Ezelsoren’ bundelt een selectie van essays, opiniestukken en artikelen die Johan Braeckman,  hoogleraar wijsbegeerte aan de UGent, het voorbije decennium schreef voor kranten, tijdschriften en vakbladen. De keuze weerspiegelt zijn belangrijkste interesses: religie, wetenschap, kritisch denken, irrationalisme, Darwin, evolutie, en de aloude vraag wat het goede leven inhoudt, zowel individueel als maatschappelijk. De teksten typeren de intellectuele en morele ingesteldheid van de auteur: ze streven naar helderheid en objectiviteit, willen betrouwbare kennis verspreiden en onze ethische reflectie verfijnen.

Collega-professor Farah Focquaert gaat hierover met hem in gesprek. Farah is een filosofe die woont en werkt in Gent. Ze houdt zich vooral bezig met de koppeling tussen vrije wil en verantwoordelijkheid en de implicaties daarvan binnen maatschappelijk relevante praktijken zoals de forensische psychiatrie en het gevangeniswezen. Ze werkt ook rond ethische thema’s zoals morele mensverbetering en neuromodulatie.

Het boek ‘Ezelsoren’ kan ter plaatste gekocht en gesigneerd worden.

PRAKTISCH

Maandag 17 oktober 2022, 20:00 (deuren open 19:30)

Gratis toegang, reservatie verplicht via inschrijvingen@geuzenhuis.be

Een organisatie van Geuzenhuis, Fonds Lucien De Coninck en Skepp

Locatie: Geuzenhuis, Kantienberg 9, Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s