Lezing 12/10/22: Een slecht gevoel bij weldoeners? De rol van humanitair werk in de 21e eeuw. – Dr. Dirk Lafaut

In zijn lezing staat dr. Lafaut stil bij de hedendaagse betekenis van medisch humanitarisme. Hij gaat dieper in op de soms complexe relatie tussen medisch humanitair werk en mensenrechten. Hij bespreekt daarbij bevindingen uit empirisch onderzoek over medisch-humanitair werk en verbindt deze aan een aantal kritieken op humanitair werk vanuit de bio-politieke filosofie.

Dirk Lafaut (°1979) is huisarts en filosoof. Hij is momenteel als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan RHEA, het Expertisecentrum gender, diversiteit en intersectionaliteit van de VUB. Daarnaast is hij leerstoelhouder Hedendaags Humanisme aan de VUB. Zijn onderzoek focust op migratie, medisch-humanitair werk en zorgethiek. Voordien werkte hij als humanitair arts en als huisarts in een wijkgezondheidscentrum in Gent. In juni 2022 won Dirk Lafaut de Prijs Lucien De Coninck.

Datum:

12 October 2022.

Verloop:

Welkom vanaf 19:30.

Aanvang lezing: 20:00

Einde: omstreeks 21:30

Het FLDC zorgt voor een hapje en een drankje achteraf.

Plaats:

VC Geuzenhuis (Zuilenzaal)

Kantienberg 9

9000 Gent

Inkom:

5€ voor niet-leden.

Gratis voor leden FLDC en studenten.

Inschrijving: Registratie kan met een mailtje naar fondsluciendeconinck@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s