Oproep voor kandidaten Prijs Prof. Lucien De Coninck 2014

Het Fonds Lucien De Coninck is een fonds dat de herinnering aan prof. dr. Lucien De Coninck wil bewaren en zijn idealen verder wil uitdragen. Lucien De Coninck, overleden in 1988, was een eminent bioloog met internationale faam actief aan de Universiteit Gent en een overtuigd vrijzinnig humanist. Hij had een grote belangstelling voor morele problemen en verdedigde het belang van interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek.

Het fonds reikt om de twee jaar de Prijs Lucien De Coninck uit, alternerend aan jonge onderzoekers op het gebied van biologische wetenschappen in de ruime zin en van ethiek en wijsbegeerte, gerelateerd aan de levenswetenschappen.

In 2014 zal de prijs gaan naar een onderzoeker actief op het vlak van ethiek en wijsbegeerte. De laureaat ontvangt € 2000 en een kunstwerk.

Voor de Prijs Lucien De Coninck 2014 doet het Fonds een oproep aan jonge onderzoekers, afgestudeerd aan een Vlaamse universiteit en in het bezit van een doctoraat en een goed curriculum vitae, om zich kandidaat te stellen. Voorwaarde is dat de vorser hoogstaand onderzoek voert over een wijsgerig onderwerp gerelateerd aan de levenswetenschappen en een vrijzinnig, maatschappelijk engagement vertoont.

Voelt u zich aangesproken en wilt u kandideren voor de prijs, bezorg ons dan een exemplaar van uw doctoraat, belangrijkste publicaties en curriculum vitae voor 15 november 2013.Of kent u iemand die in aanmerking komt, aarzel dan niet deze persoon op de hoogte te brengen en aan te moedigen deel te nemen.  Meer info en het reglement kunt u terugvinden op onze website, of u kunt ons e-mailen op fondsluciendeconinck@gmail.com . Dossiers kunnen worden opgestuurd naar prof. Jan Verplaetse, Universiteit Gent, Vakgroep Grondslagen van het Recht, Universiteitstraat 4, 9000 Gent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s