Transgenderzorg: mogelijkheden en problemen

Een lezing van transgenderspecialist 

Woensdag 20 maart 2013 om 20 u. Geuzenhuis, Kantienberg 9, Gent

tsjoen

Prof. dr. Guy T’Sjoen – endocrinoloog en coördinator van het Centrum voor Seksuologie en Genderproblemen aan het UZ Gent – is een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van transseksualiteit en transgenderproblematiek.  In 2012 mocht hij de Prijs prof. Lucien De Coninck in ontvangst nemen, om zijn grote inzet voor transgenders, en om zijn wetenschappelijk werk dat hij hierover verricht.

De Prijs prof. Lucien De Coninck wordt uitgereikt aan onderzoekers die zich onderscheiden op het gebied van de biologische wetenschappen en van de ethische wetenschappen door een hoog wetenschappelijk niveau. Bij de toekenning van de prijs wordt niet alleen rekening met de wetenschappelijke waarde van het werk van de kandidaten, maar ook met de maatschappelijke en de ideologische relevantie ervan.

In deze lezing zal Guy T’Sjoen een overzicht geven van zijn onderzoek en werk omtrent transgenderzorg. Hij zal daarbij stilstaan bij de huidige en toekomstige mogelijkheden van de transgenderzorg, en de problemen die daarmee gepaard gaan, zowel op medisch, sociaal als juridisch vlak.

Via deze link kan u een interview met Guy T’Sjoen lezen naar aanleiding van de Prijs prof. Lucien De Coninck in 2012.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Fonds Lucien De Coninck vzw, in samenwerking met HVV en De Maakbare Mens vzw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s